Tuesday, March 29, 2011

Saya cuma suka orang kenal saya, bukan mengata pasal saya..

Yeah! First things first ..
Ini belog siapa?
Apa?? Lagi sekali??
Yeah! My blog ! Not yours..
So, just let the bullshit whatever i'm wrote about!
Ok? Clear?

Nak cakap pasal orang yang suka mengata belakang, mengata tepi atau sebaliknya..
I will give you a middle of my finger up, loser!
Boleh saya tau, awak tu siapa? Umur berapa? Tinggal dekat mana? Adik beradik ada berapa? Apa nama manja? Nama panggilan? Tarikh lahir? Dan sebagainya?
Oh yeah?! I'm sorry, you are not in my BESTIE's  list!
So, just go ahead, out of my mind, ok!
Ok, straight to the small point,
"Tak semua orang boleh nasihatkan saya untuk sesuatu masalah, atau semuanya! Melainkan saya yang offer diri saya sendiri.."
Ok? Faham? Nope?
"Not all people can advise me to a problem, or it all! Unless the offer my own self .."
How about it? Understand? Ok! Good!

Setiap orang ada pendapat dan karenah bila menghadapi sesuatu masalah itu,
dan tak semua orang akan ada cara yang sama untuk jalan penyelesaiannya..
Saya dengan cara saya, awak dengan cara awak..
Cara saya, saya akan luahkan apa yang saya rasa pada orang yang betul-betul rapat dengan saya, dan minta pendapat dia, kemudian saya akan taip/menulis di kertas atau blog apa yang saya rasa.. Baik sebelum atau selepas sesi kaunseling...
So, please! Please! Please! Jangan ingat awak kenal saya macam mana dan kenal diri saya 100%!
Sebab saya sendiri pun tak faham dengan diri saya sendiri..
Maybe i'm too old to know myself back, and i know i'm not good as good as you are!!
Tapi aku tetap aku!!
Seteruk mana pun aku siapa nak terima lagi kalau bukan diri sendiri..
Tol tak? Ok!
So, please! Don't judge me before you be my bestie!
Hanya orang yang betul-betul penyabar yang boleh jadi kawan saya!
Kalau awak tak tahan, stop being my friend ..
FULLSTOP! TITIK NOKTAH!

Next issue!
Mengata buruk pasal saya,
Hahahaha, saya siapa bagi awak? No body, kan? Or just a friend?
So, please take your hand off me!
Saya cuma suka orang kenal saya, bukan mengata saya ok..
Like 'Look what she has done', 'she useless', 'lets look out her blog, and read about her', 'omg! she is a less??', 'she so complicated girl', ' don't believe her, she just know how to speak, not to do it!'.
Hye3!! Who are you to talk like that!! Pfftt!!

Dan saya cuma suka orang kenal saya dengan nama Linda Zizan! A writer! Not more than that!
Sebab saya sedar diri saya, saya teruk! Saya pemalas! Saya suck! Saya lazy! Saya tak layak untuk berkawan dengan sesiapa pun! Cukuplah awak kenal saya sebagai Linda Zizan, a writer! encik/cik 'follower'..
Dan cuma dengan menulis dapat meluahkan dan merealisasikan impian saya!
Sebab tu saya nak jadi novelis!

Ok, so...
Hmm.. I'm sorry dear fan..
Makin hari, makin banyak masalah yang datang,
dah rasa macam diri ni tak boleh nak happy sikit,
pantang happy je, mesti ada masalah datang..
Lagi gila happy, lagi la besar masalah tu datang..
Sampai saya rasa, saya nak give up.. Walaupun moto saya,
'Don't EVER give up, and life must goes on, no matter what happen.'
Saya tahu itu cuma ayat, tapi dengan ayat itulah bagi saya semangat untuk bangun semula..
Tapi sekarang ni.. Rasa macam berat je hati ni nak teruskan apa yang sepatutnya diteruskan..
Hidup ni.. Membuatkan saya penat, lelah untuk perjuangkan... Rasa nak mati je..

Monday, March 28, 2011

Saya hanya perlukan lelaki yang boleh membimbing, menjaga, mencintai saya... Dan terima saya seadanya...

Saya tak perlukan lelaki yang hanya fikirkan keseronokkan sementara,
bersuka ria, tanpa fikirkan perasaan saya..

Saya jenis yang sangat cepat menangis, sangat cepat sayangkan seseorang, sangat cepat terasa hati, sangat cepat  merajuk, hanya lelaki yang betul-betul tabah dan penyabar boleh jadi pasangan saya, malah kawan-kawan saya...
Dan saya sangat cepat percayakan seseoraang, tak pandai nak menipu.. Mungkin sebab tu, saya selalu diperdaya..

Saya tak suka nak marah-marah tak tentu pasal macam orang lain juga, sebab tu saya ni seorang yang pendendam, saya akan pendam lama-lama perasaan ni sampai lah bila dah tak tahan, saya akan lepaskan sekali hembur, dan kemudian, saya tak akan bertegur dengan orang itu, melainkan ada benda-benda tertentu...
Tapi sekarang, saya dah banyak luahkan perasaan saya pada bestie-bestie saya, mungkin disebabkan masalah yang tak tertanggung ni terlalu membebankan.....

Bercinta, bercinta, bercinta, kadang-kadang terasa mual, dan muak.. Malah jemu.. Buat masa ni, biarlah aku sendirian, dengan my bestie-bestie yang gile lagi babun ni...
Aku tak perlukan cinta buat masa ni .... :)

Tapi,
Saya harap suatu hari nanti, ALLAH akan temukan dengan seseorang yang betul-betul ikhlas terima saya seadanya... Yang tak complaint tentang berat badan saya, perangai saya, yang selalu pimpin tangan saya, yang boleh belai rambut saya, dan beri bunga ros hijau yang saya impikan sejak dulu ..
Saya akan menanti saat itu di sepanjang hayat ini...

Google image

Cuba bertahan demi kebaikkan...:)) [ :'( ]

Sesungguhnya Tuhan sentiasa bersamaku. :)

Sunday, March 27, 2011

I'M SINGLE, but my heart is taken by someone i can't call as MY OWN..



Tak tahu kenapa suka dengan ayat tu, kkkkk
Tapi itulah keyataannya :)
I'm single, but my heart is taken by someone i can't call as my own,
FYI, not my ex ok... He's dead..
And about him, memang banyak dalam blog ni, termasuklah dalam cover 1st story aku,
deemmmmmmm..
Kalau aku tahu, memang aku takkan terima dia, takkan pinjamkan duit kat dia, takkan date dengan dia, takkan tinggalkan coffe sebab dia, takkan bawak dia jumpa mak, abah, abang, takkan topupkan dia, takkan pegang tangan dia sepanjang hidup ni, takkan berangan dengan dia, takkan berangan naik pelamin dengan dia, takkan ada anak nama 'arrysa', batrisya' and 'thania', takkan semuanya dengan dia..
Tapi kita hanya mampu merancang je kan, ALLAH yang tentukan, dan takdir hanya jalankan tugasnya, takkan nak lawan suratan takdir yang dah tertulis.. Kalau ikutkan, memang aku ungkit semua yang dia dah buat kat aku, tapi buat apa? Perlu ke?? Dia bukan jodoh aku,dan aku akan dapat yang lebih baik dari dia..
YUP!! LEBIH BAIK DARI DIA!!

Salah aku juga dulu, sebab sangkut dengan dia sebab 'kecomelan' dia,
baik! Fikir buruk dia? Rambut botak.. memang sangat kelakar kalau pandang belakang dia bila rambut panjang, tapi aku tanak lah sakitkan hati dia, tengah sayang katakan, mestilah diamkan aja...
Jap, tu je lah .. HAHAHAHA
Baik, itu sangat tak membantu.
Ok, cuba lagi, dia ni, tak adalah handsome mana pun kalau nak dibandingkan dengan Rosyam Nor masa muda dulu..
Hah! Pastu, dia suka mungkir janji, ya! sangat! Kata nak gantikan duit yang pinjam at aku dulu, tapi, tak ada pun, tau-tau terus mintak putus.
Sangat tak menepati janji! My mom really hate that! She told me,
tapi macam biasa, orang dah sayang, jaga hati lah, aku diamkan, and cakap tak apa.. Padahan telinga ni binggit dengar mak membebel suruh dia gantikan duit aku tu..
Tapi biarlah, semua barang dia aku dah buang pun, anggap jelah duit aku at dia tu, topup semua tu kira aku beli barang-barang dia tu lah.. Adilkan? Baik! ZIP MULUT!

Ok, apa lagi? OMG! My Nokia x5 !
Dia kata nak belikan.. Rugiinya aku!!!:D:D:D
(kan! aku dah cakap, sangat tak menepati janji! Kau percaya jelah dia, miss 'his new girlfriend' ..
Awak akan terima padah macam saya.. Tak percaya, tunggu jelah)

Baiklah, lylie! Thats bad!
Tak baik mengaibkan orang! Apa lagi memburukkan orang,
Kejap! Bukan sama ke tu .. kkkkkkkk
Tak kisahlah, tapi sangat tak baik,ok lyy!
And jangan sesekali ungkit benda yang dah lepas,
biarkan dia berlalu bersama angin lalu..
Wah! Berpuitis pulla!

Cakap pasal berpuitis,
YA! aku kan writer, kenapa aku perlu fikirkan dia lagi, banyak lagi aku kena fikir, ending Seruan!!
Cam mana??? Hahaha
Ok, lepas habis study, aku akan cuba buat manuskrip dan hantar pada buku prima atau fajar pakeer,
Ya!! Aku akan jadi famous!! (sangat tamak halober!:p)
Tapi tak rasa macam muda lagi ke nak jadi novelis pada umur 21tahun ni??
aku tengok semua novel yang laris pun semua novelis dia dah 30 ke atas...
a.k.a berpengalaman.. Hmmmm..
Aku ada cakap camtu dekat penasihat a.k.a besti saya.. and dia cakap..
'Nak jadi novelis bukan kena ikut umur, tapi dia ikut pengalam yang mereka ada'
Lebih kurang macam tulah, kira macam banyak pengalaman yang pahit sekaligus membolehkan dia menulis dengan hati yang ikhlas..
Wait! Aku memang macam tu, kebanyakan dia cerita aku adalah impian yang tak mungkin aku capai,
wow~ pencapaian yang baik ni, :)
Sangat bagus cik Linda Zizan! Hope kau dapat jadi novelis yang terkenal satu hari nanti dan buktikan yang kau boleh teruskan hidup tanpa dia,
kejap cik lylie!
Can you stop talk about him?? ANNOYING LHA!!
bukan kau dah ada 'secret admire' ke?

WOW~
A'ahlah, siapa si dia ya??
Adalah, budak MIM jugga, sangatsangat taste saya,
Hari tu, mak cakap, suruh cari BF yang tua sikit, and tinggalkan mika,
time tu memang aku dengan jantan tu, aku pun marah lah mak aku sebab suruh tinggalkan dia, mak aku pun dengan sporthing berkata.. 'dah dia buat kau macam tu! Kau nak dia lagi'
Baik~ aku memang terdiam! tak pepasal kena tempik pula, hahaha
Pastu mak kata suruh cari yang 5 tahun lebih tua, lagi tua lagi bagus, tapi duit mesti banyak,
aku pun cakap lah, si jantan tu lagi.. aku nak dia sebab dia handsome!
And mak aku cakap...
"Duit ke rupa paras yang dapat jamin masa depan kau?! Setakat muka handsome, tapi duit tak ada, buat apa, kau cari je yang tak handsome ni, lagi handsome, lagi buat sakit hati je, sebab semua perempuan nak dekat dia.. Lagi satu, tak payah carik yang sebaya, sebab lelaki ni akan nampak lebih muda dari perempuan 5 tahun, dan time kita dah tua, mesti dia akan cari lain...."
macam biasa, aku akan lawan cakap mak, pertahankan mr. Just tu..
"Tapi pak** dan mak** tu.. sebaya je..ok je.."
Mak aku pun bercakap dengan nada yang kuat..
"Macam kau tak tahu pulak kan kes diorang!! Lagi satu, lelaki memang akan curang, mana ada orang tak curang..."
Ok.. aku terdiam lagii.....
Time tu pula, aku tengah on9 kat bilik abang aku, aku tengah layan MIM,
aku tunjuk cam si 'dia' ni, aku bagitahu detail dia at mak aku, and mak aku kata, ok ..
Pas tu aku tunjuk pic dia kat FB dia, mak aku pun berkata sambil mengeleng kepala..
"Tak payahlah, handsome.."
Pulakk .. Aku terdiam lagi.. Hahahahaha

Aku ada tanya dia kenapa dia tak ada GF,
dia cakap tak suka terkongkong,
OK, baiklah...
Dia memang tak berminat kan dengan couple-couple ni,
Disappointed lah juga, nak je aku cakap kat dia..
'Saya suka kat awak, kalau awak tak suka couple tak apa, awak masuk je minang, kompom, lyy terima!!!'
Hahahahahaha!! Aku ni memang kuat berangan, bukan?! :D
Tapi bila difikir balik, nak buat apa couple-couple ni, bak kata dia, aku masih muda..
Panjang lagi perjalanan..
Ya! Memang betul,
Jadi aku pun ambil keputusan:

Saya tetap suka kat awak, dan tak sabar tunggu waktu malam dan dengar awak TM, skod awak.. Saya tak nak awak tahu yang saya suka awak, (even si Jalak tu buat kecoh.. Dia memang sawan!!)
Cukuplah saya tengok awak dari jauh, ianya cukup buat saya tersenyum panjang...
Dan saya rasa, hati ni pun tersenyum lebih bahagia dari masa bersama dengan ex saya tu .. :)
Kalau ada jodoh, adalah, kalau tak ada, nak buat macam mana kan .. Terima jelah .. :))

Aku akan berhenti merokok, jaga perangai, tak nak couple-couple yang belum menjanjikan kebahagian kekal ni..
Aku nak baiki diri, sayangi diri sebelum terima orang lain..
Kalau awak suka saya .. Masuk minang je lah, dah malas nak couple!
heee

Sekarang,

Aku masih ada ramai kawan-kawan yang boleh bagi aku kasih sayang, yang ambil berat sal aku..
Lebih dari teman lelaki bagi kat aku..
Dan,
Aku sudah mampu untuk tersenyum panjang lagi ..
Yang lebih bahagia dari sebelum ni ....... :)

Lebih2 lagi, bila terfikirkan si 'dia' !!:D:D:D:D

00_MADE_IN_MALAYSIA_00

Kau orang pernah dengar CAMFROG??
Tak??!! Better you click here now .. CF
and download just right now, ok buddy!

Ok, sebenarnya saya tak adalah lama mana pun dalam camfrog(CF) ni,
tapi dalam masa yang singkat ni, saya jumpa ramai kawan yang sekepala,
yang melupakan diri yang tepu dek masalah, sekaligus lupa pada masa.
Yeah! That's bad!

Ok,
Pasal made in malaysia(MIM),
Antara room yang agak lama lah,
Apa yang menarik tentang room ni, adalah ke'sporting'an mereka yang amat tak terbatas,
pada yang takk 'open-minded' mesti akan anggap room ni 18sx..
NOPE! They're not,ok..
Tolong jangan pandang tak ada mata dan minda,
itu cuba hanya guranan, kamu tak kenal lagi, memang lah akan anggap benda itu sesuatu yang teruk, dan tak senonoh..
Well, saya pun anggap macam tu juga, tapi bila dah kenal dengan rapat, saya suka kawan dengan mereka,
hingga tanak out langsung! Kalau boleh nak park id jerk...
kkkkkkkkkkkkkk


"anyway, friendship till the end..jadikan room untuk mengeratkan silaturahim & bkn tuk mncari kesalahan kwn2 yang lain...:) " - nurkumalasari


"warna itu tak penting, yang penting adalah persahabatan yang terjalin" - JALAKLENTENGPUTUS




Ok lah, marilah kita senarai pendekkan owner2, op2, dgn member saya...:D


Jalaklentengputus: dia ni gay, kkkkk.. tak adalah, dia antara owner yang saya suka bkawanlah, gurau-gurau jugak, tapi dia ni caring juga pasal member2 dia.. :)
giler dia bertambaah bila si bumblebee ada, dia pun famous dengan gelaran raja jilat, tak percaya? skod lah dia.. :D:D:D


nurkumalasari: tersangat-sangatlah always perasan, cuma dia sahaja kawan perempuan yang rapat dengan saya

zaroll85: Saya, saya.. suka dia.. main gitar .. Hahahaha dia ni lebih kurang macam abang angakt sayalah.. :)


raga87: Dia ni boleh tahan babun dia juga, lagi2 kalau ada si zaroll, main block2 mic, dah macam main walki tokie..:)


bumblebee: Pasangan dia si jalak tulah, kalau jalak dengan lidah, si bee bagi sokongan kuat dengan sound dia.. :D


ryan_playboy: Si player terkenal, time keje pun blh on9.. jeles ni!hax


pakd3n: Dia lah 1st DJ, yg wt saya tersangkut dalm MIM, tanggapan pertama saya yang bdk2 MIM, mmg cool, mane taknya.. pukul4 lebih dok tm, dgn kepala goyang2.. kkkkkkkk


and tak lupa jugga pada member2 lain, kecik, weng, efa, aisya, amy_fiza, dan ramai lagi yang saya terlupa nk mention .. :) 




Terima kasih kerana sudi layan kerenah saya, time saya sedih, gila dan sawan, koranglah kawan yang paling best!!! yang saya pernah ada .. :))




Tuesday, March 8, 2011

Esok saya akan di operat .. :(

Hari ni sja aku dah buat tweet akaun, youtube akaun, bukan apa, saja je..
Boring mengadap FB je keje ..
hahaha

Pada sesiapa yang ada youtube akaun, boleh lah add as friend kalau mahu..
Kat situ, aku akan upload story-story, vid-vid assignment lepas, selain tu..
vlogging.. mungkin .. Tapi tak tahu lah, aku tak boleh jadi macam mereka-mereka,
si vlogger-vlogger hebat macam anwar hadi, matluthfi90, meekakitty tu..
Kenapa?
Sebab bila berdepan dengan kamera, aku akan jadi.... SPEECHLESS !
Hahaha tapi, kalau berlakon boleh pulak .. Aku suka ..
hahaha Funny hah?

And, twitter, aku saja je buat.. Sebab apa? Saja jep, inform my next story uploaded, and my felling ..
Not more than that... :)

Well, Esok, tepat pukul 10 kena ada dekat klinik.
Ada pemedahan dijalankan ke atas aku!!
wHAT??!
Yup ..
Gusi ni hah, halang gigi gahang aku untuk tumbuh dengan sihat, so, kena lah buang sikit ..
Tapi bukan apalah, bukannya pemedahan hati yang aku kelentong friend at facebook ak tu ..
Buat masa ni, alhamdulillah, hati aku ok lagi..
Tak ada heartbroken lagi dah .. Hahaha
So, esok.. Doakan aku tahan sakit kena bius dekat gusi ni ..
YA ALLAH!
Honestly to say, i hate operation !!
Wish me save ! hahahahaha

Sebenarnya aku malas nak update, tak tahu nak update apa,
tapi rasa kesian la pulak at blog ni, sunyi je nanti ..
huhu
Sebab tu la aku update, dan melalut ..
Ok, baiklah ..
Tak nak melalut dah ... See you soon ... :D

Friday, March 4, 2011

please like my story ... :D

Location: Cyber Cafe
Time: Kat atas dah ada tu ..
Mood: Aku sendiri pun tak tahu..

4 March '11,
551 people likes THIS,
i'm so appreciate for those who follow and like my story..


Luna: Tapi yang like and follow setiap cerita kau tu tak sampai pun 50 orang, hahaha
Lynx: Luna, stop it!
Luna: What?? I telling the truth.. Paling ramai lah kan, berapa orang yang like every episod?
Lynx: Errr... tak sampai 30..
Luna: Look, told yah!
Lynx: Ermm ... 
Luna: Page kau tu since bila?
Lynx: 20th Aug. 2010..
Luna: Hahahahah Since last years, till now, baru 551 likes?? Wack! Kau tengok inianwarhadi, 29 ribu likes tau, dia baru join awal tahun ni..
Lynx: Please lah.. Jangan nak jatuhkan aku lagi, kira bersyukur lah tu ada orang nak like and jadi follower kita. Lagipun, dia tu vlogger, aku ni writer, mana nak sama.. Memanglah ramai orang yang suka. So, please. Jangan sesekali buat aku lemah hati lagi dengan fan-fan semua ni. Just jaga attitude kau tu. Nanti hilang mood aku nak mengarang lagi kunk..
Luna:Ada ke yang nak baca cerita-cerita mengarut kau tu? Ada ke hantu jatuh hati pada manusia. Nonsense! 
Lynx: Miss Luna, kau tak tahu apa pun, salah ke aku guna benda-benda 'mengarut' tu sebagai satu penghiburan untuk pembaca aku? Whatever! Lebih baik aku terus mengarang dari melayan kau .. Bye!
Luna: "Whatever~" (mengejek)


Hurmm, ada lagi dua jam untuk saya call mak saya untuk ambil saya dari cc ni. Damn! Kenapa aku rasa down sangat eh? Esok dah mula shooting, ketidakyakinan ini kot yang membuatkan aku rasa down? Takut untuk kalah, kecewa, sakit, merana. Aku takut, tapi itu lah yang kita kena lalui, setiap detik, tak akan nak happy all the time kan? Tapi, otak ni..


Perkara-perkara yang tak akan jadilah yang selalu keluar untuk menjatuhkan diri ini. Walaupun saya tahu benda itu tak adalah penting asangat pun, tapi....keyakinan ini... Huargh!!! Teruknya. Betul-betul membuatkan aku rasa orang yang paling teruk, walau pun saya tahu ada orang lagi teruk dari aku.. Hahaha! Apa yang aku merepek ni? Jerk!


Tadi open profile si dia, damn! Aku ternampak perempuan tu punya profile lagi, and aku yang penuh kesengalan ni pergilah open(jom kata bodoh dekat aku reramai!), kenapa aku sakit hati sangat dengan perempuan gemuk tu. Kenapa aku ni??!!! 


p/s: Aku check page aku tadi, turun 550 likes, hahaha suka main-main kan .. sabar jelah ....


misi bulan March!

  • Nak kurus! (maaf ya, saya tak percaya ubat-ubat pill ni)
  • tingkatkan cara penulisan
  • setelkan project, setel short terus buat semua.
  • kerja dengan rajin untuk beli hadiah untuk si pengarang jantung.(berapa byk untuk dahh~)
Ok, sampai di sini sahaja, mungkin buat masa ni agak bz, xdapt nak on9 and update status, and blog. 



Wow, wait ! He getting famous! Hahaha baru nak publish blog ni, terdengar pulak ada mamat depan ni cakap pasal inianwarhadi. Hahaha, well tak dinafikan, dia memang bagus, kelakar, and good in english. I'm so jealous with him. Sorry, bro! :D
For those who want to see his vid, just click here. 


Selain dia, meekakitty pun aku ada layan vid dia juga, vlogger yang sangat kelakar, cute, comel, semuanya, BTW, dia juga model tao. 
For those who want to see her vid, just click here!

OMG!! I LOVE THEY BOTH!!

Err, bukankah saya kata nak out tadi? haha ok, BYE!!