Saturday, August 13, 2011

Bersyukur dengan apa yang ada ..

Tinggal lagi seminggu nak habis study ..
minggu depan last class,
But the web still x siap siap lagi,
Yeah !!
Wish me luck my dear friend ..
Wish me luck in my study and carrier ..

Well,
so far everything just fine,
no more talk about love even the heart always miss him,
Tapi buat apa nak rindu kat orang yang tak pernah rindu kan kita kan??
Bersyukur lah dengan apa yang dah ada sekarang ni,
aku dah malas nak kejar benda yang belum pasti jadi milik aku selamanya..

Allah itu maha adil, Lynx ..
Dia selalu tahu apa yang terbaik untuk setiap hamba-Nya ..
Dia telah tentukan sesuatu yang baik untuk kau, sebab tu dia uji kau dengan si dia..
Allah tahu tahap kemampuan hamba-Nya .. Dia tahu hati kau tabah, sebab tu dia uji kau bab bab cinta dan perasaan ni ..
Dia dah cipta seorang kaum adam khas untuk kau,
dan dia akan temukan kau dengan kaum adam tu, bila dah tiba  masanya..
Memang lah sakit bila orang yang kita sayang tak endahkan kita dan orang yang kita ingat jodoh kita tapi sebenarnya bukan dicipta untuk kita, tapi relex sudah ..
Suatu hari nanti dia akan kena balik, jangan kau ingat kau sorang je yang rasa apa yang kau rasa sekarang ..
Dunia ni besar, berputar .. Dia akan ulang benda yang sama je, nothing biggie la ..
Mungkin kau rasa sakit sekarang, tapi insya allah, dengan izin-Nya ..
Kau akan rasa bahagia yang teramad macam sakit yang teramad ni ..
Allah itu maha penyayang lagi mengasihani ..

Just bersyukur dengan apa yang ada,
Redha dengan apa yang terjadi..
Ada hikmah disebalik segala kejadian..
Semuanya telah tercatat dalam buku takdir kau,
Terima takdir kau, dan follow the flow ..
Jangan melawan takdir tuh, jangan salahkan takdir tu ..
Setiap pengalaman itu mematangkan ..
Kau tak nak jadi matang ke?
Sampai bila nak jadi budak budak yang hidup dalam fantasi sendiri??


Bangun, 
Linda Zizan !!