Monday, April 18, 2011

JANGAN PERCAYA KATA SEORANG PENULIS !!

Wahh!! Linda! Kasar tu!!
Mana kau dapat statement tu?!
Yeah .. Of course lah, dari otak yang selalu berfikiran bukan-bukan ni..
Baik!
Logically, as a reader, mestilah aku ada berfikiran macam tu, sebab bagi aku,
nama pun penulis, dan penulis mesti kena pandai bermain dengan ayat..
Untuk menarik minat pembaca membaca..
Well,
As a writer pula, tak semua kot penulis ni mengunakan bakat yang ada ke jalan yang salah or main-mainkan orang dengan kata-kata..
Lagipun, tak semua rasanya penulis ni jiwang orangnya,
saya pun tak jiwang!
Hahahaha

Baik!
Aku sendiri pun tak tahu apa yang aku nak cakapkan ni,
soo...
Kejadian yang berlaku sepanjang aku tak memblogging ni,
dok main cf jela...
Hahahaaha

Semalam ada gabungan room lagi,
FYI, room2 bawah server santai di kampung akan membuat gabungan room2 mereka di room2 lain pada setiap hari sabtu, jam 11-1 pg.. atau bergantung pada panjang acara tu dijalankan la..
Sejak2 jadi budak JJR ni, aku banyak join room2 bwh server santai ni,
sebab mereka memang santaiiiii2 sahaja!!
Hahahahaha
Semalam aku menang besa... Dapat topup rm80 ..
menang 3 game.. WALAWEYH!!
Xpernah ni! Hahahaha

And ...
(The post has been removed)


YEAH! I think so .. <3
(Google Image)

Wednesday, April 6, 2011

Mimpi yang aneh, membawa 1001 maksud mendalam...

Semalam,
satu hari tak tidur buat kerja,
sambil park id dekat M.I.M ..
Dengan mata pedih menahan mengantok,
aku dengan Zyra pergi lowyat, beli barang sikit..
lepas tu, balik2, aku online cf kejap..
Dah jarang on FB, kalo on pun just aku bukak camtu je, mata melayan CF,
So, kalau ada yang tak reply at chat tu, harap maaf ya..

So, dah online aku tidurlah,
penat gilerr punya pasal,
lepas tu, aku dapat mimpi, entah macam mana paksu aku ada dekat dalam mimpi aku ni,
dia ada buat reunion dekat kampung aku, kampung tu pelik jugalah, tak macam kampung aku,
tapi aku tahu tu kampung aku, pelik kan ..
Mimpi.. Biasalah .. Kan?
Lepas tu, entah macam mana aku boleh jumpa si Mika tu, aku jumpa dia,
aku tanya dia macam polis,
Semuanya, kenapa dia tinggalkan aku,
Aku rasa tak payah lah aku taip sini soalan-soalan tu,
tapi biarlah rahsia..
Sampai ke soalan ni,
Aku jadi ..... Speechless..
Dan masa itu, apa yang aku rasa,
gengaman tangan yang dulunya aku genggam erat, aku lepaskan macam tu je..
Hati ni, rasa macam ..
'Ok.. Tak apa..'

Dan time tu jugga,
membuatkan hati aku,
rasa dah tiba masa untuk lepaskan dia..
Betul-betul lepaskan dia...
Memang betul, aku ada cakap, aku lepaskan dia,
tapi hati ni aku tak ..
Aku tak sanggup nak lepaskan dia..
Banyak kenangan aku dengan dia, buat apa je, mesti teringatkan dia,
walaupun aku tak ada niat pun nak teringatkan dia,
ikutkan aku nak buang semua benda yang ada kaitan dengan dia..
Tapi, tak apalah ..
Hmmm...

Dan, mimpi tu,
mungkin dah sedarkan aku..
Untuk lepaskan dia,
Betul-betul lepaskan dia,
Dan sekarang...
Aku akan biarkan dia...
Tanpa dendam, tanpa dengki, atau sakit hati yang hanya membuatkan aku bertambah terluka..
Biarkannya..
Andai kau ada baca ni, mika..
Aku just nak cakap..
Aku cintakan kau, selalu cinta kau sampai aku tak dapat terima hakikat yang kau tinggalkan aku sebab perempuan tu dan kapel dgn perempuan tu dah lama.. Aku betul-betul tak faham.. Maafkan aku kalau ada sebab yang tertentu yang kau tak leyh nak bagitahu .. Ynag membuatkan kau dump aku..
Betapa susahnya aku nak lupakan kau, aku tak nak berdendam dah, bila kau rasa suatu hari nanti apa aku rasa sekarang ni,
dan masa tu aku akan cakap..
'Itulah apa yang aku rasa, malah lagi teruk..Kau pun tahu kenapa kan..'
And, lastly, terima kasih buat saya macam ni, ajar saya supaya jangan mudah percayakan orang lagi...

Well,
Aku dah suka dengan kehidupan baru aku ni,
tanpa kekasih, tanpa cinta..
Mungkin itu yang terbaik..
Kerna adanya cinta itu,
membuatkan aku lebih derita..
Walaupun hanya bahagia untuk sementara waktu....
Biarkan aku sendirian...
Kecapi keindahan hidup sendirian .. :)
Terima kasih, cinta....
Kau mengajar aku erti segala rasa..
Sekarang aku dah tak perlukan kau,
aku cuba untuk berdiri sendiri..


P/S : Jangan percaya dengan ayat si penulis, kerana mereka memang pandai bermadah!! Name pun writer, mestilah mereka pandai main dengan ayat dan kata-kata ..

What! Wait! Siapa buat statement tu??!!
Deemm!!
(wait for next entri.. )

Tuesday, April 5, 2011

Perginya rasa itu...

Penghasilan cinta itu,
begitu mendalam.. Dan mempunyai banyak cara penghasilannya yang begitu unik...
Mungkinkah itu rasa yang aneh, indah mahupun yang menyakitkan...
Setiap orang mempunyai rasa yang tertentu, dan tersendiri..
Setiap orang akan rasai rasa yang berbeza dari lain dengan yang lain...
Mungkin juga, ada yang sama, tapi dari segi penerimaan mindanya,
mungkin sukar, mungkin tidak..
Atau, apabila perasaan indah itu datang,
dia akan membawa pula rasa yang sebaliknya..
Atau mungkin rasa itu akan kekal,
buat selamanya baik di minda, hati, jiwa atau sanubarinya..

Faham tak??
Apa yang saya nak sampaikan,
Setiap orang mempunyai rasa yang berbeza apabila dia mula membuka pintu hatinya untuk seseorang yang ingin dia cintai, dan hidup dengan orang itu buat seumur hidupnya...
Tapi dunia ini tidak segalanya indah, memang benar,
tiada apa yang lebih indah, jika kita dapat hidup dan hadapi kehidupan seharian kita dengan tanpa sebarang masalah..

Ada sesetengah orang akan mula mencintai orang itu dengan perasaan suka, dan suka itu akan bertukar menjadi sayang, manakala sayang akan beralih kepada cinta ..
Dan apa yang lebih teruk, perasaan cinta itu disalahgunakan ..
Segala janji manis ditabur, hingga ada maruah yang tercemar ..
Tapi manusia tidak selamanya begitu ..
Cuma janji itu indah diukir pada kata-kata, dan di bibir sahaja ..
Manusia mudah untuk berubah,
bagai angin yang membawa desis-desis pasir yang bertaburan di atasan jalanan..
Ya, memang benar..
Ianya semudah itu ....

Tapi ada juga yang datang dengan perasaan benci,
bila sudah benci, lama kelamaan, ianya merubah menjadi sayang...
Sukar untuk dipercayai, tapi itulah hakikatnya...

Sudahlah,
biarkan rasa itu pergi,
Biar ianya dibawa deras air matamu,
biar dia hilang dek kekecewaanmu,
bertahanlah kamu,
bersabarlah kamu,
kamu mampu menghadapinya,
percayalah ... Percaya pada diri sendiri ....
dan segalanya akan jadi keyataan ..

bila rasa itu pergi,
kamu akan bebas sebebas burung di angkasa,
kamu akan bebas untuk bergerak,
dan melakukan segala yang kamu sukai, idami ...

Dan pada waktu itu,
kamu tidak akan sedar  lagi..
Bila perginya rasa itu ...

Friday, April 1, 2011

APRIL FOOL !! - kau tak serik-serik lagi ke?!

GOOGLE IMAGE 
Tepat jam 12.05am, April 1st ..
Di Made in malaysia, CAMFROG..

Aku kena kan mereka.. :)
Aku cakap aku nak out from this, sebab aku memang tak layak dalam ni, dan aku mintak maaf kalau aku ada buat salah.. Aku copy and paste banyak-banyak dekat kapet.. Tak sampai seminit..
4 im masuk.. zaroll, jalak, raga, and zyra.. Diorang tanya aku kenapa tiba-tiba macam ni..
Tapi slink, tak ramai sangat dalam room tu malam tadi, jadi aku ambik keputusan aku just kenakan mereka tu, yang lain pulak aku kenakan nanti..So, aku pun teruskan misi aku..
Macam-macam la diorang ni im, nasihat dan bla-bla-bla ...

Yang si jalak pula cakp yang aku tashing sebab kaler..
Pada sesiapa yang tak tahu, di dalam CF ni, ada kaler-kalernya..
Merah = owner,
Hijau = operator,
Biru = Friend
Hitam = User...
So, tak hairanlah kalau kaler ni dijadikan isu..
Tapi bagi pendapat akulah, diri aku lah kan, tak tahu lah korang, mesti ada yang nak high to the top..
Tipulah kalau aku cakap aku TAK NAK LANGSUNG!
Memanglah nak, tapi bila difikirkan balik.. For what? Aku ni dah lah kaki rayap..
kena pulak jaga room, nanti apa la pula diorang kata.. Bukan?
Lagipun,kalau aku nak sekalipun, dah despet sangat, aku boleh pergi room member lain yang ada over nak bagi OP kat aku..
DDEEMM..aku tak hairanlah ... Betul :)

Yang si Zyra pula, sampai menangis-nangis minah ni aku kenakan .. ahahaha
Tapi dia lagi teruk, aku cakap aku jeles tengok dia dengan zaroll.. Sebab tu aku hide semuanya dari die kat FB aku tu ..
Demmm .. Aku memang hide dari semua kot.. Dah 2 hari dah..
Sebab aku malas lah, maklum lah, profile baru kan.. aku tak nak over to the show kat orang macam profile lama aku.. Orang add pun, aku approve yang aku kenal kat CF je .. tu je.. Not biggie la, dear ..
Tapi, memang lah aku rasa bersalah.. Tipu lah kalau aku tak ada perasaan time dia menagis tu,
Aku ni memang cam ni ...

Si Zaroll pula .. Yeah ... Dia lah si 'dia' tu ... :)
Dia boleh buat aku tersenyum, buat aku angau setiap kali dia petik gitar...
Dia cuma abang angkat aku je, tak lebih dari tu, and tak akan lebih dari tu...
Bukan ke itu lebih baik dari tak tegur sapa dah .. :)
Tapi semuanya dah setel, tak payahlah aku nak cerita semuanya kat sini, cukuplah bagi pihak yang tertentu sahaja yang tahu... Benda tu pun dah cukup bagi aku ..

Raga anak mak pula, dia kata aku cam ni sebab cinta, sebab tu dia malas nak cintan-cintun,
Tapi yang paling tak boleh bla, bila dia cakap..
"Janganlah macam ni, kita kan geng babun."
Hahahaha Memang funny tengok diorang camni...

Yang lain pula.. Aku baru kena kan tengah hari tadi .. Semuanya atas sebab yang sama ...
Nurku, amy, weng ..

Nak tahu apa reaksi mereka??
Bawah ni .. :)


Yang ni amy punya....


amy_fiza3036 : lylie
amy_fiza3036 : wei jgn la wei
MIM___mocha_lyliee___MIM : hmmm
amy_fiza3036 : dh la wei
amy_fiza3036 : biarkn zarol 2
MIM___mocha_lyliee___MIM : kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk APRIL FOOL!!
MIM___mocha_lyliee___MIM : KKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK
amy_fiza3036 : babi tol!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!111
amy_fiza3036 : sial ko kn
amy_fiza3036 : lylie ko jgn main2 lylie
amy_fiza3036 : btl2 la wei
MIM___mocha_lyliee___MIM : kkkkkkkkkkkkkkkkk
amy_fiza3036 : ko gelak ko kn
MIM___mocha_lyliee___MIM : jgn la mara
amy_fiza3036 : xpe2
amy_fiza3036 : kakakakakka



Nurkumalasari pula, kakak yang paling best .. :D


MIM___mocha_lyliee___MIM : lly ase dah xnk join la
MIM___mocha_lyliee___MIM : mls la
nurkumalasari : :(
nurkumalasari : ape die ckp
nurkumalasari : hurmm
nurkumalasari : <<dh agak dah
nurkumalasari : :(
nurkumalasari : jgn r gara2 zarol xnk at lyy
nurkumalasari : lyy nak quit cf
nurkumalasari : :(
MIM___mocha_lyliee___MIM : hmmm
nurkumalasari : :(
MIM___mocha_lyliee___MIM : :'(
MIM___mocha_lyliee___MIM : dlu die wt lly leyh lupekn ex lly tu
MIM___mocha_lyliee___MIM : tp skunk
MIM___mocha_lyliee___MIM : lly kne lpekn die jgk
nurkumalasari :
nurkumalasari : <<<nnt rndu at lylie
MIM___mocha_lyliee___MIM : hmm
MIM___mocha_lyliee___MIM : sori kalo lly ad wt slh
nurkumalasari : :(
nurkumalasari : xde pon slah
MIM___mocha_lyliee___MIM : lly syg korg tao
nurkumalasari : <<happy lyy ade
nurkumalasari : :(
nurkumalasari : syg lyy gak
MIM___mocha_lyliee___MIM : heheheheheheheh APRIL FOOL!!!!!
MIM___mocha_lyliee___MIM : HAHAHAHAHAHA
nurkumalasari : :@
MIM___mocha_lyliee___MIM : KKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK
nurkumalasari : cis
nurkumalasari : <<ignore lyy :@


Dan si weng ..

MIM___mocha_lyliee___MIM : smlm gaduh at kapet

MIM___mocha_lyliee___MIM : jadi aku mls nk join dah
MIM___mocha_lyliee___MIM : sakit hati doe
__weng : oh
__weng : abaikan je
__weng : mcm kes aku la
__weng : tpi x gadoh
__weng : just mcm frust la
__weng : sblm ni ok
__weng : tpi tu la kan
__weng : x de jodoh kot
__weng : aku abaikan je
__weng : dia pun ok
__weng : dok je dlm mim
__weng : aku pun dok je mim
MIM___mocha_lyliee___MIM : tapi kalo die ade aku xnk join dah
MIM___mocha_lyliee___MIM : mmg aku g room lain
__weng : alaaaaaaa
__weng : x pe
__weng : abaikan je
__weng : ikut mcm aku ni ha
__weng : wat x tau je
__weng : byk owg ade masalah mcm awk ni
__weng : aku mls cite je
__weng : <<< dh lame men cf
__weng :
MIM___mocha_lyliee___MIM : tp tu la
MIM___mocha_lyliee___MIM : aku dah xde hati la
MIM___mocha_lyliee___MIM : kalo aku join pn
MIM___mocha_lyliee___MIM : myb at room lain j kot
__weng : ok2
__weng : ikut awk la kan
__weng : huhuh
MIM___mocha_lyliee___MIM : hmm
MIM___mocha_lyliee___MIM : k la, aku mnx maaf la kalo aku ad sakitkan aty ko
MIM___mocha_lyliee___MIM : kaco im ko time ko tm
__weng : aku x de hal
__weng : lawak2 je pun
MIM___mocha_lyliee___MIM : kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk APRIL FOOOOOOLLLLL!!!!!!!!!!!!1
MIM___mocha_lyliee___MIM : HEHEHEHEHEHEHEHEHE
__weng : babiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
__weng : babiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii




Dan most of it,
Yang lepas gtahu april fool ni..
Aku kena babi .. :(
Ouch! Satu hentakkan yang kuat himpap kat kepala, lah awak!
Hahaha
Tapi memang aku gelak tak henti ....

Hah? Apa maksud tak serik-serik kat title tu?
Pada siapa yang tak tahu la kan,
setiap tahun memang aku akan kenakan orang, tapi orang yang berbeza lah,
Yang paling teruk, yang aku ingat sampai sekarang,
aku kenakan membe baik aku kat sekolah dulu,

Tahun 2007, Form 5,
ni kisah benar, ngak tipu dongg ..
Aku kenakan dia, cakap ada orang nak jumpa dia lepas sekolah, lepas sehari tu,
dia tanya, mana budak tu kan, aku cakap lah, april fool, terus dia melenting, and cakap yang si 'SHAH-SHAH' nak jumpa aku,
si shah ni pula, aku admire gila kat dia, time tu memang zaman paling aku hapi la, orangnya boleh tahan, chuby but handsome, cute-cute gitu ..
Dia cakap Shah ni nak jumpa aku, kebetulan, aku gaduh dengan shah malamnya tu,
bila balik sekolah, dia lalu depan kelas aku, aku tegur lah dia, korang mesti faham perasaan aku time tu,
bila kita dah suka kat seseorang tu sangat-sangat, even dah kapel sekalipun, still ada perasaan yang malu teramat lah sangat! Memang sangat!!! SANGAT!! MALU!!!
Jadi, bila aku tegur dia, dia buat bodoh je, aku pula still angin dengan dia sebab gaduh time malam tu, tapi aku dah lupa pasal apa.. Tak ingat pulak .. Lepas tu aku dengan hati yang bengang+bengang giler babey!!
G rumah kawan aku tu..
Aku panggil dia dari atas, Dia tak turun, tapi turun lah jugak, tapi tak turun abis ,,.
Baik, aku tau korang fening, bunuh aku skunk! =.=
Maksudnya rumah dia tingkat 2 ( flat), dia just turun at tingkt 1 la .. Baik! Aku tau benda ni tak penting,
hehehe
Aku pun tanyalah dia, kata Shah nak jumpa, tapi tak ada pun, aku pun maki hamun lah dia,
sekali dia cakap .. ' Macam tulah aku rasa..'
Dia terus naik atas .. Wow!!
Hebat! Balik je rumah, aku mesej maki hamun dia ..
Dan kita orang putus kawan ...
Pada hari tu juga ..

Disebabkan april yang bodoh tu,
aku hilang kawan yang paling aku rapat time tu..
Padahan memang niat aku just nak suka-suka je ..
Tapi baru sekarang kitorang tegur sama tegur, tu pun dekat dalam facebook..
And dia dah maafkan aku ...
Maaf ya, Aini .... :)

Macam aku cakap kat diri sendiri time kenakan warga MIM ..
"Kau memang tak serik-serik kan, lyy.."
Hahahahaha

Oklah, ignore kan pasal 'april bodoh' ni..
Cakap pasal my reader..
OMG!! Ada orang tau aku ni writer.. Demmm!!
Happy gila!! Dream come true lah!!
Ada juga yang tegur aku tanya aku ni Linda Zizan..
Hahahaha
Bukan nak bangga ke apa, tapi cuma aku teruja, setelah berbulan lamanya aku ceburi bidang penulisan ni,
ada juga orang yang kenal,
and dia orang kata aku creative thinking, wow..
Aku tak rasa pun aku ni creative, BETUL!
Aku cuma tulis apa yang aku rasa betul, dan aku menulis sebab aku nak sesuatu tu jadi macam tu ..:)
Terima kasih pada yang tegur saya di facebook saya ..
I appreciate it!!

and ada tanya pasal perkembangan terbaru cerita Seruan aku tu,
tapi itulah, aku mati akal buat masa ni ..
Aku tak ada idea nak buat ending seruan tu..
Serius tak ada idea..
Jadi aku terpaksa buatkan reader aku menunggu sementara...
mungkin agak lama dari sebelum ni...
MAAF YA, ALL READER !!!

Tapi lepas habis study ni,
aku cuba dispelinkan diri aku ni,
and hantar manuskrip pada buku prima, ataupun, fajar pakeer...
Doakan aku ya ... :)

OK...
Jom join 00_MADE_IN_MALAYSIA_00,
Room tengah rancak ni ..
Pada siapa yang tak ada CF tu lagi,
Boleh click [sini],
dan mula mendownload ...
Jangan lupa cari kami, di Room List ya ..
--> 00_MADE_IN_MALAYSIA_00