Monday, August 15, 2011

I need to be ALONE ....

Hahahaha !
Aku tak faham betul dengan orang sekeliling aku ni..
Ada masa menyusahkan, ada masa menghiburkan ..
Tak boleh ke just jadi in one side je??
Penat lah .. Dengan mulut manusia yang tak pernah berhenti berkata-kata ..
Salah ke jadi diri sendiri?? Biarlah teruk mana pun, itu diri kita kan??
Yang nak dipertikaikan tu kenapa?
Kalau tak boleh terima diri aku, tak boleh terima gurauan aku, tak boleh nak tahan dengan perangai aku,
JUST.. bla dari hidup aku, jangan kawan dengan aku dah ..
Bukan susah pun, tak payah nak kata belakang kalau tak suka aku pun ..
Aku tahu aku teruk, aku tahu aku tak boleh jadi kawan kau yang paling baik like best friend forever until death tuh ...
Just ~
Dont be like SHIAL~

Hmm..
Otak ni masih lagi tak dapat nak berfikir dengan stabil,
The heart still miss him so damnly much..
Sangat sangat TERKILAN, dengan apa yang dia buat..
Janji janji jari tu .. Harapan aku ..
Nayy ~~ Lupakan dia, he not even miss u lah ..
Hahaha! Tak adil kan?? Dunia ni memang tak adil ..
Sangat tak adil .. Oh God, i need him in my life ..
Bukan tak ada orang yang boleh ganti tempat dia,
ada je, even my 1st ex datang balik ..
But the heart still cant accept anyone .. No one !!
Kenapa kau seksa aku macam ni, tutupkan pintu hati pada dia kalau dia bukan jodoh aku, YA ALLAH ..
Aku still tak faham, dia da klik IGNORE kat aku, every mesej, call, skype, chat fb .. Tak pernah nak balas..
Kenapa aku masih nak tahan sedangkan aku memang dah tak tahan dengan semua ni..
Ni kah namanya cinta?
Hahahahaha ! Bangun, Linda .. Ni bukan cerita novel kau ..

Aku cuba bzkan diri,
bzkan diri dengan kerja, melayan seberapa lelaki yang aku kenal,
dengan harapan dapat lupakan dia ..
Aku harap dia tahu benda ni..
Aku tetap tunggu dia, aku dah tak nak sesiapa dah ..
Kalau aku keluar dengan siapa pun, in relationship dengan siapa,
Hati aku just ada nama dia ,.. H*sz****l He***m...
Aku tunggu dia tunai janji janji dia walaupun aku tahu tu semua tak akan jadi keyataan,
tapi kalau kita percaya, tak kan mustahil kan??
3 bulan dia cari aku, every word aku ingat ..
And aku harap dia carik aku balik .. Macam dulu, bila dia rasa dia dah sedia ..
Walau teruk mana pun dia buat kat aku macam ni..
Aku tetap tunggu dia .. Aku sendiri tak tahu kenapa, hati ni macam tak dapat nak berganjak,
walau sedikit ... Hati aku kuat pada dia, tak pernah aku rasa sebelum ni.. Even putus dengan mika dulu pun, aku tak pernah rasa macam ni .. Aku sendiri tak pasti kenapa ..

Buat masa ni,
Biarlah aku sendiri,
mengejar impian aku,
menaikkan nama Linda Zizan ...
Menjadi penulis yang termasyur, dan pereka yang tersohor..
Insya-ALLAH ... Kalau aku ada jodoh dengan dia lagi,
kami akan bertemu semula ..
Caca percaya jodoh kita, boo ..
Hope boo pun percaya ..

To OTHER ..
I'm sorry, i just need some space to tenangkan fikiran ..
I need to be alone for a while ..
Please do not disturb me ...
Stop being Lyliee, and try to be a new person..
But Linda Zizan will never ever gone ..
Ever !


____________________________________________________



Ya Rabbul Fatihin,
Tetapi Tuhanku yang Maha Pengasih,
Seandainya telah kau takdirkan dia bukan milikku,
Bawalah dia jauh dari pandanganku,
Luputkan dari ingatanku,
Dan peliharalah aku dari kecewa ....


Ya Rahman Ya Rahim,
Tapi sekiranya dia ditakdirkan untukku,
Ku pohon agar takdir memperkuatkan kasihku padanya,
Selagi tidak melebihi kasihku padaMu..

Amin ya rabbal alamin ~



**Google Image**

Dear LOVE,
Left me alone, with my career ... 
Thank you ..