Wednesday, April 19, 2017

#cerpenlindazizan : Drama Mia Rania - Part 1 (2011)



    Nyaringan siren ambulan itu memecahkan sunyi jalan raya. Dengan laju, ia ke hospital berhampiran. Rania terbaring di dalam ambulan tersebut. Adik perempuannya, Gina menangis melihat tubuh kakaknya yang telah kaku. Dhani cuba menenangkan tunangnya, dipeluk seeratnya tubuh Gina.

"Insya-allah, akak tak apa-apa, sayang." Dhani bersuara. Gina menangis di dada Dhani. Deras air jernih itu membasahi pipi gebunya.

Sebaik sahaja tiba di hospital. Rania disorong ke bilik kecemasan. Kepalanya penuh dek darah. Gina dan Dhani hanya tunggu di luar bilik itu. Tak lama lepas itu, kekasih Rania tiba, keadaannya serabut. Risau dan resah.

"Kak Nia macam mana?" Dia menyoal.

Tuesday, April 18, 2017

Pecah Tabung Sebelum Kahwin

Hello guys.

Assalamualaikum.

Good morning guys, aku tak tidur lagi ni, dok korek tabung tengah tengah malam..😂😂

Hahaha. (Gelak dulu). Tabung ni since tahun lepas lagi. Akhir tahun lepas. Masa beli tu, acah acah nak imbau kenangan jaman kecik kecik dulu. 

Tabung jenis apatahnamanya ni yang kena pecah baru boleh ambil duit tu, jenis tanah liat yg dikeraskan, err jenis kaca? Eh tah..kahkah korang tau la kan.. memang tabung anti korek korek lah ni. Hahaha

Masa kecik kecik, abah ada 1 jenis ni bentuk Donald Duck, tabung tu memang dah padat, then abah pecahkan guna tukul, habis berderai sekali duit berterabur.. memang sangat sangat memuaskan! Wakaka

So, aku pun beli la dengan penuh keazaman ni, mahu menabung. Dan merasai keseronokan duit berterabur tu... Wakaka. Dengan niat nak pecahkan sebelum nikah. 

Tapi, next week nak nikah ni, dengan ajam hot hot poop chiken aku, tabung pun separuh penuh.. tapi boleh tahan la beratnya.

Memandangkan sekarang ni darurat sikit, biasalah nak kahwin kan banyak pakai duit. So, aku pun korek la tabung ni. Lagipun memang dah niat pecah tabung ni sebelum kahwin. So why not. Hahaa.

Dengan penuh kegigihan mengorek dan menarik segala yang ada menggunakan ini!! Wahahahtahaha

Saturday, April 15, 2017